Advertència

Aquest blog està sense actualitzar. Podràs trobar informació nova i actualitzada i saber qui sóc a:
www.fisioterapiaefis.com
MOLT IMPORTANT: "Tots els comentaris, exercicis o consells publicats en el blog són personals i en cap cas poden substituir la consulta d'un metge o professional de la salut ". Les fotos a partir del 2010 són extretes legalment de pàgines webs que permeten descarregar-les.

FES ELS ABDOMINALS CORRECTAMENT

L'exercici d'aquesta setmana serà realitzar abdominals. Millor dit, més que un exercici, avui us comentaré un parell d'aspectes molt importants perquè minimitzem els riscos de patir alguna lesió al fer abdominals.

Bàsicament, l'exercici consisteix en deixar anar l'aire quan fem el moviment en concret. Imaginem que fem el típic abdominal de pujar el tronc uns 30º, amb els genolls doblegats i els peus plans a terra. La respiració seria la següent: Abans de començar agafem l'aire, i mentre pugem i baixem, de forma lenta i progressiva, anem deixant-lo anar (això seria una repetició).





Un altre exemple. Estem panxa enlaire, i el que volem fer és apropar els genolls al pit. L'execució correcte seria: agafar l'aire (normal, sense exagerar!) i deixar-lo anar mentre apropem els genolls al pit i baixem fins que les cames tornen a estar 90º.










Tot això, perquè? Perquè ara que començen les campanyes bojes de preparar-se per l'estiu, de perdre pes i fer molts abdominals per intentar que el nou banyador ens quedi bé, com a mínim, minimitzem riscos i evitem que hi hagi molta pressió a la zona del "calaix abdominal" (abdominals per davant, musculatura lumbar per darrere, diafragama per la part de dalt i musculatura del sòl pèlvic per sota), que podria tenir fatals conseqüencies a mig i llarg termini.

1 comentari:

  1. la pàgina està molt bé peró hos faltaria algo dels tipos d'abdominals com el que treballa la part suprior, inferior, o lateral.

    ResponElimina