Advertència

Aquest blog està sense actualitzar. Podràs trobar informació nova i actualitzada i saber qui sóc a:
www.fisioterapiaefis.com
MOLT IMPORTANT: "Tots els comentaris, exercicis o consells publicats en el blog són personals i en cap cas poden substituir la consulta d'un metge o professional de la salut ". Les fotos a partir del 2010 són extretes legalment de pàgines webs que permeten descarregar-les.

TREU PRESSIÓ A LES TEVES CERVICALS

Aquesta setmana, l’exercici que us explicaré té relació amb la zona cervical, la “guanyadora” de l’anterior enquesta...
“Allarga el teu coll”, “mantén les espatlles avall”, o “imaginat que un fil et penja del clatell i et tiba cap amunt”… tot són frases que amaguen el mateix objectiu: treure pressió a les cervicals. Observeu aquests dibuixos:
















Quin mal, no?
Ara pensem en les tasques de la nostra vida diària (anar en cotxe, menjar, llegir, escriure a l’ordinador, caminar…). Molt bé. Segurament en moltes d’aquestes les vostres cervicals es troben en la mateixa situació que la de les dues imatges, si o no?


Bé, imaginem que amb uns petits moviments, aquesta zona del cos pot tornar a situar-se al seu lloc, encara que només sigui una estoneta. Segur que si ho fem varis cops al dia, les petites estones que mantenim una posició correcta van sumant i possiblement arriba el vespre i no tenim tantes molèsties...
L’exercici que us recomano és tan senzill com amagar una mica la barbeta, portar les espatlles enrere i imaginar-vos que teniu uns globus penjats del cap que fan que la distància entre orelles i “hombros” (el terme correcte és espatlles, però així ens entenem millor) augmenti.

Visualitzem-ho:















Jo crec que així molt millor...
Ja sé que no podem estar tot el dia fent aquestes petites correccions, però sí de tant en tant. Per exemple, quan sona el telèfon, al parar en un semàfor, al sortir de la feina...

Provem-ho i ja'm direu si funciona!

Fins demà!!

1 comentari:

  1. Gràcies Manel. Procuro fer-te cas. El problema és que només mantenim la correcta postura quan hi pensem, oi? Seria qüestió d'interioritzar-ho. Fins aviat!

    ResponElimina