Advertència

Aquest blog està sense actualitzar. Podràs trobar informació nova i actualitzada i saber qui sóc a:
www.fisioterapiaefis.com
MOLT IMPORTANT: "Tots els comentaris, exercicis o consells publicats en el blog són personals i en cap cas poden substituir la consulta d'un metge o professional de la salut ". Les fotos a partir del 2010 són extretes legalment de pàgines webs que permeten descarregar-les.

LES "METEOROPATIES"


Fa un temps vaig llegir en la revista "dietètica y salud" un article que parlava de la relació del clima amb la nostra salut: les "meteoropaties". Tenint en compte que portem força dies de pluja, boira, fred... potser és un bon moment per fer-vos un petit resum:


1. Un terç de la població són molt sensibles als canvis de temps, un altre terç, només nota els grans fenòmens meteorològics, i el terç restant no nota cap efecte.

2. La sensibilitat augmenta amb l'edat, la mala forma física, i si has patit lesions o malalties prèvies.

3. La humitat i la baixa temperatura són els factors que més influeixen sobre nosaltres (la baixa Tª debilita el sistema inmunitari, i una humitat superior al 75% empitjora les malalties reumàtiques, la artritis o la artrosis...).

4. La presió atmosfèrica, quan varia, pot afectar al sistema nerviós central i a l'aparell càrdiovascular.



A l'article (revista núm 140) encara comenta a fons d'altres fenòmens com el vent, les càrregues elèctriques o la boira... però el meu objectiu era simplement reforçar la teoria de que el temps influeix en la nostra salut... i confirmar-vos que si aquests dies el genoll molesta una mica més, o llevar-se pel matí es fa una mica més feixug, no són imaginacions vostres!!

1 comentari: