Advertència

Aquest blog està sense actualitzar. Podràs trobar informació nova i actualitzada i saber qui sóc a:
www.fisioterapiaefis.com
MOLT IMPORTANT: "Tots els comentaris, exercicis o consells publicats en el blog són personals i en cap cas poden substituir la consulta d'un metge o professional de la salut ". Les fotos a partir del 2010 són extretes legalment de pàgines webs que permeten descarregar-les.

COL·LOCA'T A LA GATZONETA


Segurament alguna vegada heu vist alguna fotografía d'un nen/a d'Àfrica, o d'algun país menys industrialitzat i mecanitzat que el nostre, on apareixen en la posició de "cuclilles" (gatzoneta).
Doncs bé, això possiblement ho fan involuntàriamnet, i és el seu cos qui els ho demana ja que no tenen els vicis que anem adquirint nosaltres al llarg dels anys.

Aquesta posició, com ens diu l'Antonni Munné, ajuda a flexibilitzar la musculatura i les fascies (un teixit que envolta els músculs) de la part posterior d'esquena i cames, al mateix temps que també té efectes beneficiosos a nivell visceral i energètic.

Tot i ser una postura bastant habitual quan som petits , a mesura que creixem deixem de realitzar-la, i costa una mica ser capaços d'acostumar-nos a estar-hi una estona. Si no teniu cap contraindicació (pròtesi de genolls o caderes...) que ho impedeixin, feu la proba i intenteu estar-hi cada dia una estoneta, de forma progressiva i sense notar molèsties.

Segur que el cos us ho agraeix!!

3 comentaris:

  1. Ei Manel, sóc el Marc.

    És impossible, ho he intentat 3 vegades i totes me n'he anat enrere jeje. S'haurà d'anar intentant.

    Saluctacions!

    ResponElimina
  2. Je, je, Marc... tot és qüestió de paciència i anar-ho intentant mica en mica!!

    ResponElimina
  3. Sóc estudiant de Logopèdia i a les classes de veu expressió també és vist que és molt útil pes la basculació correcte d ela pelvis i per tant ajuda a la respiració diafragmàtica, per la cintura escapular i ajuda a la laringe a moure's lliurement i ajuda a estirar la columna! és molt beneficiosa, cal posar-la en pràctica ;)

    ResponElimina