Advertència

Aquest blog està sense actualitzar. Podràs trobar informació nova i actualitzada i saber qui sóc a:
www.fisioterapiaefis.com
MOLT IMPORTANT: "Tots els comentaris, exercicis o consells publicats en el blog són personals i en cap cas poden substituir la consulta d'un metge o professional de la salut ". Les fotos a partir del 2010 són extretes legalment de pàgines webs que permeten descarregar-les.

AIXECA'T DE COSTAT

Bon dia! Ahir no vaig tenir temps de penjar el consell de la setmana... però no patiu que ja el tenim aquí! A més, al migdia intentaré penjar un vídeo divertit, ja que som divendres i val la pena acabar la setmana amb un somriure d'orella a orella.

Com diu el títol, el consell d'aquesta setmana és que t'aixequis de costat. Una altre consell fàcil d'aplicar, econòmic i molt pràctic per la nostra esquena.

En realitat no són gaires els moments dels dia en que passem d'estar estirats a la posició de peu (al llevar-nos del llit o la migdiada al sofà, si fem uns abdominals o estiraments a la colxoneta...), per tant, hem d'estar concentrats per fer-ho bé. I com diu el Ferran en el comentari de l'article de les cervicals, la clau està en "interioritzar-ho", i que tots aquests moviments es converteixin en hàbits. Això només requereix constància i una mica de temps (només?).


La manera correcte d'aixecar-nos consisteix en girar sobre el nostre eix corporal fins quedar de costat. Llavors, doblegar una mica els genolls i amb l'ajut dels braços, quedar asseguts i progressivament posar-nos drets. D'aquesta manera aconseguirem que les nostres cervicals i les nostres lumbars no pateixin cap sobreesforç, i a més al fer-ho progressiu tenim més números de que no ens rodi el cap.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada