Advertència

Aquest blog està sense actualitzar. Podràs trobar informació nova i actualitzada i saber qui sóc a:
www.fisioterapiaefis.com
MOLT IMPORTANT: "Tots els comentaris, exercicis o consells publicats en el blog són personals i en cap cas poden substituir la consulta d'un metge o professional de la salut ". Les fotos a partir del 2010 són extretes legalment de pàgines webs que permeten descarregar-les.

MOU LA CADERA

L'exercici d'aquesta setmana consisteix en moure la cadera. La zona pèlvica és molt important pel bon funcionament del nostre cos, i és fonamental per lluitar contra els problemes lumbars i pels problemes muscular de les cuixes (aductors...).


D'exercicis i activitats per moure la cadera n'hi ha molts, des de les tècniques cos i ment (ioga, taixí, pilates) fins a les activitats de ball.


Aquí únicament us explicaré un exercici molt senzill, que consisteix en estirar-vos panxa enlaire sobre una colxoneta, amb les cames doblegades i els peus plans a terra. El primer pas és notar si les lumbars ens toquen, o no , a la colxoneta. I, a partir d'aquí, acompanyant el moviment amb la respiració hem d'aplanar les lumbars al deixar anar l'aire (sense apretar), i progressivament arquejar-les, inspirant. Tot això sense aixecar el cul ni moure les espatlles ni el cap, és a dir només moviment de pèlvis.

Al principi, pot costar una mica fer el moviment només amb la cadera, però uns minutets al dia faran que milloreu la consciència corporal de la zona i que realitzeu l'exercici correctament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada