Advertència

Aquest blog està sense actualitzar. Podràs trobar informació nova i actualitzada i saber qui sóc a:
www.fisioterapiaefis.com
MOLT IMPORTANT: "Tots els comentaris, exercicis o consells publicats en el blog són personals i en cap cas poden substituir la consulta d'un metge o professional de la salut ". Les fotos a partir del 2010 són extretes legalment de pàgines webs que permeten descarregar-les.

RESULTATS ENQUESTA

Enhorabona! Segons l'enquesta d'aquestes dues setmanes, el 60% (9persones) dels que heu votat i feu esport, realitzeu estiraments abans i després de fer l'activitat. Crec que és un molt bon percentatge!

Un 20% (3persones) ho feu només després de l'exercici. Una persona (6%) realitza els estiraments abans de començar i prou, i finalment, únicament 2 persones (13%) no acostumen a fer estiraments ni abans ni després de realitzar activitat física (Segur que no m'heu enganyat...?).


La meva opinió al respecte és que s'han de fer estiraments abans i després de fer exercici. Però sobretot després, que és quan la musculatura ha realitzat un esforç i necessita tornar a la seva posició orginal perquè la sang circuli bé entre les fibres musculars i el múscul rebi l'oxigen que necessita i elimini les substàncies que el fatiguen.
Per tant, i sempre en funció de l'esport, de la intensitat i de les característiques individuals de cadascú, la seqüència ideal seria:
Primer pas: escalfar suau (trotar, mobilitat articular...).
Segon pas: fer alguns estiraments passius de la musculatura que més treballarà.
Tercer pas: anar incrementant el ritme de l'activitat que farem.
Quart pas: abans d'acabar, anar baixant el ritme progressivament.
Cinquè pas: fer estiraments generals i específics dels músculs que més han treballat.
És tant important fer els estiraments com que l'inici de l'activitat sigui progressiu i la finalització o tornada a la calma també, però en ordre invers d'intensitat.
Demà penjaré una nova enquesta i també un vídeo, que la setmana és curta i el dimecres es transforma en divendres...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada