Advertència

Aquest blog està sense actualitzar. Podràs trobar informació nova i actualitzada i saber qui sóc a:
www.fisioterapiaefis.com
MOLT IMPORTANT: "Tots els comentaris, exercicis o consells publicats en el blog són personals i en cap cas poden substituir la consulta d'un metge o professional de la salut ". Les fotos a partir del 2010 són extretes legalment de pàgines webs que permeten descarregar-les.

ELS TRENCAMENTS DE FIBRES

Continuant amb les lesions més típiques de l'esport, avui parlarem dels famosos trencaments fibril·lars que sovint tenen els futbolistes que veiem per la TV.(Recordeu alguna imatge d'un futbolista que està aturat i de cop i volta comença a accelerar per arribar fins a la pilota, però que a mig camí para de cop i és posa la mà a la cuixa o a la zona lesionada...)

Vindria a ser un esforç que el múscul no pot suportar i, alguna o moltes fibres musculars, en funció de la gravetat, es trenquen. La persona que ho pateix ho descriu com una punxada, quan la lesió no acostuma a ser molt important, o com "si m'haguessin llençat una cop de pedra" quan la lesió acostuma a ser més greu.

Evidentment la gravetat va en funció del nombre de fibres trencades i de la longitud d'aquest trencament. Les zones més habituals de trencar-se són aquelles on el múscul s'ajunta amb el tendó.

Si ens trobem en un cas com aquest,el primer que hem de fer és deixar l'activitat que estavem realizant (si és greu, ja ho farem voluntàriament perquè serà impossible continuar), posar gel a la zona afectada i limitar els moviments (no fer cap estirament de la zona).
A partir d'aquí, com sempre, i més en aquests casos que poden ser més complicats d'esbrinar exactament la importància de la lesió, anar a veure al metge i/o al fisioterapeuta perquè ens marquin com hem de continuar tractant la lesió.
Demà comentarem l'enquesta i treure la nova per aquestes dues setmanes vinents!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada