Advertència

Aquest blog està sense actualitzar. Podràs trobar informació nova i actualitzada i saber qui sóc a:
www.fisioterapiaefis.com
MOLT IMPORTANT: "Tots els comentaris, exercicis o consells publicats en el blog són personals i en cap cas poden substituir la consulta d'un metge o professional de la salut ". Les fotos a partir del 2010 són extretes legalment de pàgines webs que permeten descarregar-les.

LES LUXACIONS

Continuem amb una nova entrada sobre les lesions més freqüents en els esportistes, i el primer pas en el seu tractament.


Una luxació és el desplaçament d'un ós respecte a la superfície on s'articula. Pensem en les espatlles, segur que tots heu vist per la TV o en directe algú que al fer un moviment brusc de llançar una pilota, o bé en una caiguda, "l´ós se li surt de lloc". En realitat el problema més greu es produeix perquè quan l'ós és desplaça, totes les estuctures que l'envolten i el mantenen fixat a la seva articulació pateixen un sobreestirament, o inclús ruptura en alguns casos (lligaments, músculs, tendons...).

La articulació que té més risc de patir una luxació és l'espatlla (per la seva mobilitat i poca fixació), però també pot passar en el colze, la ròtula, els dits...

És possible que l'articulació luxada retorni al seu lloc sense fer res, però en cas contrari, l'únic que podem fer és tractar d'immobilitzar la zona i portar la persona a urgències perquè realitzin la maniobra corresponent i posar les coses al seu lloc.


No hem d'intentar reduïr nosaltres la luxació, ja que sí no sabem la manera de fer-ho encara podriem agreujar la lesió, i a més, a vegades, pot haver-se produït una petita fisura en l'ós, amb el conseqüent augment de risc.

Posteriorment, i en funció de les seqüel·les, ja s'iniciarà el tractament de rehabilitació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada