Advertència

Aquest blog està sense actualitzar. Podràs trobar informació nova i actualitzada i saber qui sóc a:
www.fisioterapiaefis.com
MOLT IMPORTANT: "Tots els comentaris, exercicis o consells publicats en el blog són personals i en cap cas poden substituir la consulta d'un metge o professional de la salut ". Les fotos a partir del 2010 són extretes legalment de pàgines webs que permeten descarregar-les.

LA SOBRECOMPENSACIÓ

Ara feia uns dies que no escrivia res, la veritat és que no he tingut massa temps per diverses qüestions...

Avui m'agradaria parlar d'un tema d'entrenament una mica compromés... és tracta del temps que hem de descansar per poder assolir el moment óptim de rendiment. És un dubte que molts m'heu demanat alguna vegada, i que jo mateix he tingut més d'un cop.

Imagineu-vos que porteu un mes entrenant per fer una cursa popular de 10km, i que falta una setmaneta pel gran dia. Què s'ha de fer? continuar entrenant fins als últims dos dies? descansar tota la setmana? baixar el ritme però entrenar fins el dia abans de la cursa?

És una pregunta difícil de respondre, i només us puc donar la meva opinió personal basada en la meva pròpia experiència, sense intenció que sembli una norma establerta.

Tant si és una cursa, com si són unes probes físiques, com anar a fer una pedalada, crec que una setmana abans el ritme ha de baixar en un 60%. És a dir que si hem estat entrenant al 80-90% de la nostra capacitat, la última setmana pasarem a fer-ho a un 30% aproximadament. Per tant, continuarem fent alguna cosa, però molt suau, per mantenir el to muscular sense carregar les cames ni els braços!
Això rep el nom de sobrecompensació, i no és res més que deixar que el cos sigui capaç d'assimilar les dosis d'entrenament que li hem anat donant perquè el dia que hem de competir ens trobem en l'estat òptim per fer la nostra millor marca.
La teoria sembla fàcil, però la realitat no és tan senzilla, ja que que el resultat de la cursa no només dependrà de com heu entrenat l'última setmana... influeix moltíssim com ha estat l'entrenament previ, com s'ha dormit els últims dies, la motivació, la alimentació previa, la hidratació...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada