Advertència

Aquest blog està sense actualitzar. Podràs trobar informació nova i actualitzada i saber qui sóc a:
www.fisioterapiaefis.com
MOLT IMPORTANT: "Tots els comentaris, exercicis o consells publicats en el blog són personals i en cap cas poden substituir la consulta d'un metge o professional de la salut ". Les fotos a partir del 2010 són extretes legalment de pàgines webs que permeten descarregar-les.

NO LLEGIU AQUEST ARTICLE

Bé, de moment no m'esteu fent cas. De fet, si heu continuat fins aquí vol dir que esteu llegint el que us he dit al títol que no s'havia de fer...
I què significa tot això? Quina relació té aquest article amb la salut i/o l'activitat física...

Molt senzill, ja que heu continuat llegint, us ho explicaré:

Avui parlarem del cervell. Aquest órgan, un dels més importants del nostre cos, té la capacitat de raonar de manera conscient, però també de manera inconscient. Fins a un cert punt, el raonament conscient, el podem controlar (vull anar a la cuina... i vas a la cuina). Però el raonament inconscient moltes vegades ens controla a nosaltres sense que ens n'adonem. I una manera que té de controlar-nos consisteix en realitzar alló que pensem o que diem en veu alta: "Avui no em trobo gaire bé"... el cervell inconscient ens donarà un cop de mà per posar en marxa els mecansimes necesaris per no trobar-te bé.

"Demà farà mal temps, segur que em tornarà a fer mal el genoll"... i demà et farà mal el genoll.

Aquest dos exemples mostren com el cervell inconscient pot ser una eina que afecti la nostra salut (i d'altres aspectes de la vida), ja que desconeix si el que pensem és bo o dolent.

Però no us desanimeu, perquè també podem donar-li la volta a la truita, i si som capaços de pensar en positiu i imaginar coses bones, el cervell inconscient ens ajudarà a que succeeixin.

Com diu l'autora Vera Peiffer: "Com més empenta posem en evitar una cosa, més costa d'aconseguir-ho". (Per això heu acabat llegint l'article, quan us demanava que no ho féssiu!!)

1 comentari:

  1. Manel,
    Aquest article tant interessant és teu. Ha de portar la teva signatura? ho dic perquè l'utilitzaré per la meva feina si no és inconvenient. M'ha semblat molt interessant, començant pel títol.
    Carles

    ResponElimina