Advertència

Aquest blog està sense actualitzar. Podràs trobar informació nova i actualitzada i saber qui sóc a:
www.fisioterapiaefis.com
MOLT IMPORTANT: "Tots els comentaris, exercicis o consells publicats en el blog són personals i en cap cas poden substituir la consulta d'un metge o professional de la salut ". Les fotos a partir del 2010 són extretes legalment de pàgines webs que permeten descarregar-les.

ESTIRAR ELS ADBOMINALS?

Amb aquesta sèrie d'exercicis abdominals que he anat penjant al llarg del les últimes setmanes, han sortit alguns dubtes que m'agaradaria aclarir. El primer és respondre a la pregunta de si cal estirar els abdominals o no.
La meva resposta és que no.

Els abdominals són uns músculs que necessiten treballar-se perquè si no tenen tendència a atrofiar-se i quedar flàcids (segur que això us sona...). Per tant, és del tipus de musculatura que no necessita estirar-se perquè la seva composició microescòpica ja té prou fibres elàstiques. En canvi, si que necessita treballar-se, regularment, per adquirir un to adeqüat que ens ajudi a protegir la zona lumbar de possibles lesions.


D'una altra banda, la musculatura lumbar sí que necessita estirar-se, ja que al contrari que els abdominals, aquesta treballa molt cada dia i té tendència a escurçar-se... Evidentment , sempre pot haver excepcions i casos concrets on sigui més recomanable actuar d'una altra manera, però la norma general seria:


"Treballa els teus abdominals i estira les teves lumbars"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada