Advertència

Aquest blog està sense actualitzar. Podràs trobar informació nova i actualitzada i saber qui sóc a:
www.fisioterapiaefis.com
MOLT IMPORTANT: "Tots els comentaris, exercicis o consells publicats en el blog són personals i en cap cas poden substituir la consulta d'un metge o professional de la salut ". Les fotos a partir del 2010 són extretes legalment de pàgines webs que permeten descarregar-les.

L'ESPORTISTA DE CAP DE SETMANA

A l'últim post d'aquest blog (ja fa molts dies...) comentàvem que hi ha diferents tipologies de gent que practica esport. Avui parlarem d'aquells que ho fan de tant en tant (normalment el cap de setmana).
El principal risc de lesió per aquests tipus d'esportista és la baixa forma física. Es realitza un esforç concret un dia, el cos fa el que pot per estar al nivell, però no hi ha millora perquè torna a passar molt de temps fins que es torna a realitzar un altre esforç. Això succeeix precisament quan passen 7 o 15 dies entre una activitat i la següent.
L'exemple més clar, en aquesta época, és la pràctica de l'esquí.









Durant un o dos dies s'exigeix a la nostra musculatura i al nostre sistema càrdiovascular que treballi a un nivell al que no està acostumat (perquè no l'hem entrenat) i això multiplica el risc de lesió.
Quina és la solució? La millor seria preprar l'organisme per a la activitat en concret (exercicis de força a casa, caminar fins a la feina, pujar i baixar escales... si no es vol/pot anar al gimnàs) i d'aquesta manera gaudir més de l'activitat perquè ens podem exigir més.
L'altra opció és ser realistes, i si el nostre nivell físic ens obliga a parar sovint quan baixem esquiant (seguint l'exemple de l'esquí), doncs fer-li cas per minimitzar riscs!!
I tant si triem una o l'altra, preocupar-nos de fer un bon escalfament i de realitzar els estiraments adeqüats al tipus d'esport que practiquem abans i sobretot després de l'activitat.

Image: FreeDigitalPhotos.net


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada