Advertència

Aquest blog està sense actualitzar. Podràs trobar informació nova i actualitzada i saber qui sóc a:
www.fisioterapiaefis.com
MOLT IMPORTANT: "Tots els comentaris, exercicis o consells publicats en el blog són personals i en cap cas poden substituir la consulta d'un metge o professional de la salut ". Les fotos a partir del 2010 són extretes legalment de pàgines webs que permeten descarregar-les.

QUIN TIPUS D'ESPORTISTA ETS?

Generalitzant (que diuen que no s'ha de fer mai...), la majoria de persones ens podem dividir en tres grups, respecte a l'interés que tenim per fer esport. Hi ha els que no els agrada gens l'activitat física, els que practiquen de tant en tant perquè els hi diuen que s'ha de fer o perquè els hi agrada un esport molt concret, i finalment aquells als que ens agrada de veritat i sempre intentem trobar un momentet per practicar-ne (tot i les lògiques pujades i baixades de motivació...).

Hem de tenir clar que, independentment al grup del que formem part, el risc de lesió i/o dolorets és elevat en tots els casos. No obstant, sí que és important poder identificar-nos amb algun dels grups, perquè d'aquesta manera sabrem què és el que hem de fer:

1. Els que no fan res: és molt poc habitual que pateixein lesions, excepte les de tipus laboral, però , en canvi, si que acostumen a tenir molts dolors posturals (esquena, cervicals, genolls...) provocats per la inactivitat.

2.Els que fan esport de tant en tant: tenen el risc de que passi molt de temps entre el dia que fan esport i el següent cop que ho practiquen, però a més intenen fer-ho a la mateixa intensitat que l'últim dia (que potser va ser dues setmanes abans...). Tenen risc de lesionar-se si no escalfen bé, i si no estiren després.

3. Els que practiques esport sempre que poden: Possiblement són els que més dolorets i petites lesions tenen, i principalment és perquè no respecten els ritmes d'entrenament i de descans, i el cos es sobrecarrega.

En resum, anirem profunditzant els pròxims dies en aquests diferents nivells de pràctica d'esport, per veure què podem millorar i que hem de canviar per minimitzar el risc de lesió i cuidar de la nostra salut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada