Advertència

Aquest blog està sense actualitzar. Podràs trobar informació nova i actualitzada i saber qui sóc a:
www.fisioterapiaefis.com
MOLT IMPORTANT: "Tots els comentaris, exercicis o consells publicats en el blog són personals i en cap cas poden substituir la consulta d'un metge o professional de la salut ". Les fotos a partir del 2010 són extretes legalment de pàgines webs que permeten descarregar-les.

LES CONTUSIONS

Continuant la sèrie de primeres actuacions davant de petites lesions, avui parlarem de les contusions. Una contusió és aquell cop que pots rebre fent una entrada a cistella i el defensa et pica amb el genoll a la teva cuixa... o bé quan vas a xutar i malauradament piques al terra i no a la pilota!! Evidentment també pot passar que senzillament et donis un cop amb algún objecte, o que pateixis una caiguda que no tingui més conseqüències que el xoc del propi cop del cos contra el terra...També, com es veu a la foto,pot passar que siguis objecte d'una reacció violenta...

En tots aquests casos, el primer que s'ha de fer és posar-hi gel. El fred el que fa és dismimuïr l'aport de sang a la zona afectada, i com a mínim pot ajudar a que la lesió no augmenti.

I anar a veure al fisio, o al metge, pot ajudar? Evidentment, si la caiguda o el cop és important, primer de tot s'ha d'anar a veure al metge perquè descarti posibles fractures o complicacions, i en un segon terme és molt recomanable visitar al fisioterapeuta. És cert que depenent de la contusió, els primers dies només s'ha de fer repós i no moure ni tocar gaire la zona, però passat uns dies de seguratat, els fisioterapeutes tenim moltes eines per ajudar a que la lesió evolucioni més ràpid i a que la recuperació sigui més efectiva (drenatge de la zona, mobilitzacions suaus, tècniques musculo-esquelètiques, embenats...).
Com a mínim és important que la persona que tracti la contusió sàpiga que és el que ha de fer i que no ha de fer, perquè d'un cop sense gaire importància poden sorgir complicacions que triguin molts dies en curar-se...
Demà comentarem els resultats de l'enquesta!

2 comentaris:

  1. Salut Manu!

    Sóc l' Eudald ! Què tal tot! molt bé pel Blog! A partir d'ara te'l visitaré sempre...que hi pensi! jeje.

    Nano... la cama va fatal... després de venir vaig estar un meset bé...però ara Sant tornem-hi!

    Me la tallo?

    En fi, et vindré a veure d'aquí poc!

    Sort i salut!

    ResponElimina
  2. Què faríem nosaltres sense els mítics "calmants" jugant a bàsquet? Buf! Gràcies Manel! Els teus consells sempre són molt útils. No dubtis que et faig cas. Fins aviat!

    ResponElimina