Advertència

Aquest blog està sense actualitzar. Podràs trobar informació nova i actualitzada i saber qui sóc a:
www.fisioterapiaefis.com
MOLT IMPORTANT: "Tots els comentaris, exercicis o consells publicats en el blog són personals i en cap cas poden substituir la consulta d'un metge o professional de la salut ". Les fotos a partir del 2010 són extretes legalment de pàgines webs que permeten descarregar-les.

L'ESQUINÇ DE TURMELL

Seguint una proposta que m'ha arribat per correu electrònic (merci, Dani), i constatant que molts dels que llegiu el blog sou esportistes, iniciem un sèrie de comentaris breus sobre les lesions més típiques en els esportistes i com actuar en un primer moment abans d'anar a veure al fisio o al metge...

Avui comentarem breument la primera actuació que s'ha de realitzar quan tens una petita (o gran) torçada al turmell.
L'esquinç o torçada del turmell és aquella típica lesió que quasi tots hem patit amb més o menys intensitat algun cop a la vida. Per poca cosa que sigui, acostuma a fer molt mal en un inici, la zona s'infla i depenent de la gravetat pot aparèixer hematoma. És més freqüent que la part afectada sigui la de fora (com a la imatge), però també pot passar a la zona de dins del turmell.

La gravetat pot anar des d'una petita torçada que es recupera en uns dies si baixem la intensitat de l'entrenament, fins a un trencament del lligament o lligaments en qüestió i que requereix guix, paciència i a vegades intervenció quirúrgica.

Si teniu la mala sort de que us passa a vosaltres o a un company/a, el primer que hem de fer és anar a buscar gel. Aplicar-ho sobre la zona evitant el contacte directe amb la pell (excepte si ho feu amb un glassó i no el deixeu quiet en un punt), i si és possible, aixecar el peu per sobre el nivell del cor , i col.locar una bena o quelcom que tingueu a mà, per immobilitzar-ho. D'aquesta manera podem ajudar a que la lesió no vagi a més.

A partir d'aquí, anar al metge perquè realitzi el diagnòstic, i per poca cosa que sigui, també és molt recomanable visitar al fisioterapeuta: per si s'ha de tractar, per ensenyar-vos algun tipus d'exercici, per pautar la recuperació ... penseu que molts esquinços que en principi semblen poca cosa poden donar-nos moltes setmanes de molèsties per un incorrecta o nul.la rehabilitació!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada