Advertència

Aquest blog està sense actualitzar. Podràs trobar informació nova i actualitzada i saber qui sóc a:
www.fisioterapiaefis.com
MOLT IMPORTANT: "Tots els comentaris, exercicis o consells publicats en el blog són personals i en cap cas poden substituir la consulta d'un metge o professional de la salut ". Les fotos a partir del 2010 són extretes legalment de pàgines webs que permeten descarregar-les.

NO TENS TEMPS DE FER EXERCICI...RIU!

Avui us penjo uns resultats d'un estudi que m'han passat (gràcies Ivan) sobre els beneficis fisiològics (és a dir pel nostre organisme) de l'acte de riure. Entre d'altres coses diu que 5' de riure equivalen a 45' de exercici lleuger... Tot i que pel que sembla segons l'enquesta d'aquesta setmana, no teniu gaires problemes per fer activitat física al llarg de la setmana (els/les 7 que heu votat fins al moment feu exercici 3 dies o més!!!):


"Segons el psiquiatra nordamericà William Fry, 5 minuts de riure equivalen a 45 minuts d’exercici lleuger. Així que podem deduir que una bona estona de rialles és una excel·lent font de salut.

Un dels primers efectes d’una bona riallada és que pot duplicar la capacitat pulmonar gràcies a la pressió dels músculs intercostals. A més, també es duplica l’entrada d’oxigen, cosa que rejoveneix els teixits, que augmenten les seves possibilitats metabòliques. Uns altres músculs que milloren la tonicitat mentre riem són els de la cara, el tòrax i l’abdomen. I, per cert, al contrari d’allò que es pensa, riure no provoca arrugues sinó tot el contrari, ja que els teixits s’oxigenen.

Un altre benefici és l’augment del rec sanguini. La rialla pot incrementar la velocitat de la sang que, en passar més ràpid per les artèries, s’endú petits cúmuls de colesterol. A més, el cor també augmenta la freqüència cardíaca contribuint a alleugerir la hipertensió.

Més conseqüències positives: afavoreix la pèrdua de calories, facilita la digestió en fer vibrar el fetge i estimular els sucs gàstrics, evita l’estrenyiment i millora l’eliminació de la bilis, i, per últim, augmenta el nivell d’immunoglobulines i, per tant, millora el sistema de defenses contra les malalties.
Gràcies al riure el nostre organisme allibera determinades substàncies que són molt eficaces contra la depressió, l’ansietat i la tristesa. Per exemple, alliberem adrenalina, cosa que ens fa augmentar la creativitat, i també endorfines, que tenen un paper vital per alleugerir el dolor i mantenir un bon estat d’ànim. De fet, cada cop que sentim plaer o ens invaeix una particular sensasió de felicitat és perquè entren en joc les endorfines.
També ho fan determinades hormones com la dopamina, la funció de la qual és mantenir una bona transmissió entre les neurones; la serotonina, que és responsable de la sensació de benestar i produeix una sana fatiga que elimina l’insomni (és l’hormona que manca en estats de depressió); i el cortisol, responsable de l’estrès i que es veu reduït gràcies a una bona riallada" (Publicat per Saltimbanquineta).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada