Advertència

Aquest blog està sense actualitzar. Podràs trobar informació nova i actualitzada i saber qui sóc a:
www.fisioterapiaefis.com
MOLT IMPORTANT: "Tots els comentaris, exercicis o consells publicats en el blog són personals i en cap cas poden substituir la consulta d'un metge o professional de la salut ". Les fotos a partir del 2010 són extretes legalment de pàgines webs que permeten descarregar-les.

SEGREGA ENDORFINES!

Hi ha dies que sona el despertador, obres la finestra i el dia és gris i possiblement fred. Mires l'agenda i tens un matí complicat i una tarda pitjor encara... és el moment de parar, respirar, tornar a agafar l'agenda i buscar un foradet per poder fer una estona d'esport.
Perquè? Perque l'activitat física permet que el nostre organisme segregui unes substàncies, anomenades endorfines, que fan que et sentis millor. Ajuden a que el teu humor millori i a que el teu cervell no estigui preocupat per si fa fred o per si no sortirà el sol.

A vegades, costa fer l'esforç de posar-te les vambes i sortir a córrer, o de fer la bossa per anar al gimnàs... però pensa, i en el fons ja ho saps, que després et trobaràs millor i que seràs molt més eficient en les tasques que hagis de desenvolupar després!!

Per tant, com abans facis l'exercici millor, però si no tens cap estoneta fins al vespre, no pateixis perquè llavors el teu cervell interpreta que el premi en forma d'endorfines t'espera al final del dia!!

Aquests són alguns dels beneficis de les endorfines (http://www.reverse-therapy.es/que_son_les_endorfines-faq-1-7.htm):


1.promouen la calma
2.creen un estat de benestar
3.milloren l’humor
4.redueixen el dolor
5.enlenteixen el procés d’envelliment
6.potencien les funcions del sistema immunitari
7.redueixen la pressió sanguínia
8.contraresten els nivells elevats d’adrenalina associats a l’ansietat

I si no em creus... fes la prova!!

1 comentari:

  1. Totalment d'acord amb tu. A més, el cos t'ho demana si fa dies que no t'has pogut calçar les vambes.

    ResponElimina