Advertència

Aquest blog està sense actualitzar. Podràs trobar informació nova i actualitzada i saber qui sóc a:
www.fisioterapiaefis.com
MOLT IMPORTANT: "Tots els comentaris, exercicis o consells publicats en el blog són personals i en cap cas poden substituir la consulta d'un metge o professional de la salut ". Les fotos a partir del 2010 són extretes legalment de pàgines webs que permeten descarregar-les.

EL DOLOR

Avui us vull parlar de la importància del dolor. És aquella sensació subjectiva que tots coneixem, i que en el moment que apareix, sigui per la raó que sigui, ja volem que torni a marxar. Podriem fer una comparació absurda amb el cinturó de seguretat del cotxe: és incòmode, per ganes ens el trauriem, però ens pot salvar la vida i ho hem de tenir present.
El dolor ens informa que alguna cosa està passant. Pot ser que vingui després d'un cop i ens informi que allà tenim mal, i el propi organisme estigui engegant els seus mecanismes per solucionar el problema. O pot ser que tinguem una inflamació al genoll que fa mal quan el dobleguem, i ens està informant de fins a on podem arribar.
Amb això, el que vull dir-vos és que el dolor és una eina que tenim tots per comprovar si, després del traumatisme que sigui, la recuperació evoluciona bé. Estem molt mal acostumats a prendre qualsevol analgèsic ràpidament perquè talli la sensació dolorosa, però realment el que estem fent és inhibir químicament una informació molt valuosa per esbrinar si estem actuant bé, i si la feina que fa el nostre propi organisme per lluitar internament contra el dolor és efectiva o no...
Per tant, el que JO CREC que hem de fer (i no dic que no sigui difícil!), és buscar la manera d'esbrinar la causa que ha provocat el dolor i no lluitar contra el dolor químicament a la primera senyal (tot i que a vegades sí que sigui necessari fer-ho...).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada