Advertència

Aquest blog està sense actualitzar. Podràs trobar informació nova i actualitzada i saber qui sóc a:
www.fisioterapiaefis.com
MOLT IMPORTANT: "Tots els comentaris, exercicis o consells publicats en el blog són personals i en cap cas poden substituir la consulta d'un metge o professional de la salut ". Les fotos a partir del 2010 són extretes legalment de pàgines webs que permeten descarregar-les.

ESTIRA LA PART DE DARRERE DE LES CAMES

L'exercici de la setmana consisteix en estirar la part de darrere de les cames. És molt senzill, econòmic, no requereix perdre gaire temps i ajuda a prevenir moltes molèsties.
La zona posterior de la cuixa i de la cama la forma principalment la musculatura dels isquiotibials i la dels bessons. Moltes hores asseguts a la cadira amb els genolls doblegats, conduïnt el cotxe, o inclús drets sense moure'ns gaire fa que aquesta musculatura, que uneix la cadera i l'esquena amb el genoll i el turmell, s'escurçi i, al mateix temps, que augmenti la pressió a les articulacions de davant (genoll i cadera).

Un cop arribeu a casa, abans d'entrar col.loqueu el peu a l'esgraó i deixeu que el taló baixi, notant una lleu tensió a darrere els bessons durant 30".Millor si fem primer una cama i després l'altra.

Us dirigiu després a l'habitació i estirats panxa enlaire sobre un colxoneta o aïllant, agafeu un cinturó o bé un tros de corda i aixequeu una cama,estirant-la, mantenint l'altra doblegada amb el peu pla a la colxoneta.Un minutet cada cama.

Estic convençut que si us acostumeu a fer aquests exercicis de tant en tant, notareu les cames més relaxades i estareu invertint en la salut dels vostres genolls i de la vostra esquena.

1 comentari:

  1. buenas Manu, soy MARC SUPERMONTY, me alegro de esta iniciativa, me parece ideal. Espero que la "penya de l'esperdenya" i la "colla de la pessigolla" se anime a colaborar y a preguntar.
    Ya sabes que como técnico superior de prevención de riesgos, hay parcelas como la ergonomía en el trabajo que es muy importante, y cada vez más. Debido a ello ya he empezado a pedir información sobre fatiga postural en varios lugares de trabajo de la empresa.
    Ahí van unas ideas que ya ùedes empezar a darles vueltas en tu cabecita linda:
    - Como sentarse delante un ordenador y que ejercicios realizar para edsentumencer huesos, sobretodo cuello y zona lumbar...
    - Como prevenir dolores en articulaciones cuando se utiliza martillos neumáticos, sierras eléctricas.... (esto se pone interesante....)
    - Ejercicios para desestresarse para ejecutivos, técnicos... (esto ya es para nota...)

    Te dejo unas semanas para que reflexiones..

    Un abrazo y fuerza al MANELFISIO !!!!!!!!

    ResponElimina