Advertència

Aquest blog està sense actualitzar. Podràs trobar informació nova i actualitzada i saber qui sóc a:
www.fisioterapiaefis.com
MOLT IMPORTANT: "Tots els comentaris, exercicis o consells publicats en el blog són personals i en cap cas poden substituir la consulta d'un metge o professional de la salut ". Les fotos a partir del 2010 són extretes legalment de pàgines webs que permeten descarregar-les.

REGALA'T UN MASSATGE!

L'exercici d'aquesta setmana és una mica passiu, però té moltíssims beneficis per la teva salut. Si ets esportista, el teu cos necessita de tant en tant relaxar en profunditat la musculatura que més fas servir.
Si t'agrada anar a córrer, a part d'estirar correctament, és important oxigenar la musculatura de les cames amb un bon massatge. A part dels beneficis psicològics que obtindràs, estaràs invertint en prevenir possibles lesions músculo-tendinoses i notaras que la musculatura respón millor quan necessitis que actui.

Si, en canvi, el que fas és un treball de tonificació, és més recomanable que el massatge sigui a l'esquena, les cervicals i les espatlles, que potser són les zones que reben més la càrrega del treball amb peses.

I els que no feu gaire esport, no us mereixeu un massatge? Evidentment que sí. Hi ha moltes feines que sobrecarreguen molt més la musculatura que la majoria d'esports. Els treballs repetitius que afecten colzes i espatlles, passar 8h davant de l'ordinador que pot arribar de deixar les cervicals de pedra, estar moltes hores dret que fatiga les cames i no deixa que la sang circuli de manera correcta, tot el dia al cotxe que fa que les lumbars és queixin a la mínima que doblegues el cos....
Perquè com explica Lair Ribeiro en el seu llibre "generar éxito personal", si " vostè tingués un cavall de carreres que estigues valorat en un milió de dòlars, li donaria qualsevol cosa per menjar? és clar que no. Segurament es preocuparia de comprovar que la seva alimentació fos bona, i contractaria a un bon veterinari perquè s'encarregues de cuidar-lo. I el vostre cos, quin preu té per vostè? En realitat, el valor del nostre cos és el mateix que té el rei als escacs: no té preu.Valor absolut! (...)".
Per tant, el consell d'aquesta setmana és cuidar-nos, i buscar un "bon" fisioterapeuta perquè en cas de necessitat us ajudi a tractar la zona del cos que més ho necessiti.
I dic fisioterapeuta (manelpaz@gmail.com) , perquè, a part de defensar la meva professió davant de les moltes opcions que hi ha actualment per rebre un massatge (algunes dubtoses...) també us podrem aconsellar per evitar males postures, per modificar mals hàbits, o us podrem oferir exercicis per prevenir aquella sobrecàrrega tant emprenyadora...
Demà comentem els resultats de l'enquesta!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada