Advertència

Aquest blog està sense actualitzar. Podràs trobar informació nova i actualitzada i saber qui sóc a:
www.fisioterapiaefis.com
MOLT IMPORTANT: "Tots els comentaris, exercicis o consells publicats en el blog són personals i en cap cas poden substituir la consulta d'un metge o professional de la salut ". Les fotos a partir del 2010 són extretes legalment de pàgines webs que permeten descarregar-les.

LES RAMPES

Qui no ha patit mai una rampa quan estava tranquil·lament dormint al llit, i s'ha tingut de llevar ràpidament per posar el peu a terra perquè el múscul estava tan dur que semblava que es trenqués???

Les rampes són unes contraccions exagerades de la musculatura, que fan que el múscul en qüestió s'escurçi temporalment i augmenti el seu to muscular. Les raons són molt diverses: fatiga muscular, acúmul de residus metabòlics al múscul, mala ragulació del sistema nerviós en la contracció i la relaxació de la musculatura, falta d'algun tipus de nutrient (vitamines, minerals..)...


En principi, no és un problema grau, i l'únic que s´ha de fer és estirar el múscul que ha patit la rampa. Tot i això si passa molt sovint i sense raó aparent s'ha de consultar un especialista. També hem de tenir en compte que pot ser un avís que el múscul està molt fatigat, i si estem fent algún tipus d'activitat física i no li fem gaire cas, aquest pot arrivar a trencar-se.
Alguns dels músculs que més ho pateixen són els isquiotibials (la part de darrere de la cuixa), els bessons (la part de darrere de la cama, els panxells) i els dits o la planta del peu.

Per tant, us posaré la imatge de l'exercici d'estirament que heu de fer si noteu la rampa en algún d'aquests músculs. Si, a part de fer l'estirament, la musculatura queda adolorida, una molt bona opció és relaxar-la fent un massatge o bé realitzant un drenatge limfàtic que dreni els possibles residus metabòlics que quedin el múscul.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada