Advertència

Aquest blog està sense actualitzar. Podràs trobar informació nova i actualitzada i saber qui sóc a:
www.fisioterapiaefis.com
MOLT IMPORTANT: "Tots els comentaris, exercicis o consells publicats en el blog són personals i en cap cas poden substituir la consulta d'un metge o professional de la salut ". Les fotos a partir del 2010 són extretes legalment de pàgines webs que permeten descarregar-les.

LA FASCITIS PLANTAR

Comencem la setmana amb una nova entrada sobre la sèrie de lesions més freqüents en els esportistes i què podem fer en un primer moment.



La fascitis plantar és una inflamació de la musculatura i els teixits que envolten la planta del peu. Acostuma a produir molèsties al caminar i/o al córrer que si no es tenen en compte poden esdevenir cròniques. A vegades, si és localitza en un sol punt, a la zona del taló, pot confondre's amb els "espolons" calcanis, i cal una radiografia per esbrinar si ho és o no.


En la fascitis interevenen molts factors: posturals, nivell d'activitat, pes corporal, higiene d'estiraments, terreny per on entrenem, el calçat que portem, alimentació... per tant, el més important és estar atents a qualsevol símptoma que ens pugui fer pensar en una fascitis i anar a veure al fisioterapeuta perquè tracti la zona i ens aconselli exercicis.

Per prevenir és important tenir una bona flexibilitat de la zona, i per això us aconsello uns minutets al dia de trepitjar una pilota de tennis amb la planta del peu, per fer un automassatge de la zona. A més és molt agradable!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada