Advertència

Aquest blog està sense actualitzar. Podràs trobar informació nova i actualitzada i saber qui sóc a:
www.fisioterapiaefis.com
MOLT IMPORTANT: "Tots els comentaris, exercicis o consells publicats en el blog són personals i en cap cas poden substituir la consulta d'un metge o professional de la salut ". Les fotos a partir del 2010 són extretes legalment de pàgines webs que permeten descarregar-les.

ESPORT A L'AIRE LLIURE

Els resultats de l'enquesta d'aquestes dues setmanes han deixat molt clar que preferiu fer esport a l'aire lliure (un 81%), per davant de fer-ho al gimnàs (9%).

Ara que arriba el fred (de fet potser ja hauria d'haver començat...) costa una mica més sortir al carrer a fer activitat física, però val la pena fer l'esforç ja que ajuda a desconectar dels llocs tancats on treballem o estudiem gran part del dia. Us dono quatres consells, per si us poden ajudar:

1. Si podem triar l'hora, millor als migdies , abans de dinar, que és un bon moment ja la Tª és més elevada i ens ajuda a escalfar la musculatura, i a més no ens hem de preocupar de la digestió. Això sí, és recomanable fer un petit àpat a mig matí (iogurt, petit entrepà, fuita...), per tenir energia abans de fer l'activitat.

2. Si fa fred cal protegir-se el cap i el coll, que són dues de les zones per on perdem més calor i més propenses a refredar-se.

3. El cap de setmana és un bon moment per practicar alguna activitat de més durada (btt, senderisme...), i hem de tenir present que a mesura que avança el dia, la Tª ambiental i corporal augmenta, per tant un excés de roba també ens podria fer suar massa i refredar-nos.

4.També hem de ser conscients que encara que no tinguem tanta set com a l'estiu, ens hem d'anar hidratant regularment.



A més si us agraden els esports d'hivern (esquí, raquetes, treking...) penseu que és el moment de començar a preparar-se físicament per poder gaudir-ne sense patir "agulletes" i lesions.

Si voleu algun consell o teniu algun dubte, ja ho sabeu: manelpaz@gmail.com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada